Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Falken EuroAllSeason AS200: négyévszakos gumiabroncs az európai piacra

EuroAllSeason AS200: a Falken első négyévszakos gumiabroncsa

Új abroncsok Leközölve 2013.06.03. , írta J. József

A sportabroncsairól híres Falken a négyévszakos abroncsok piacát ostromolja. Elmondása szerint a gyártó a teljesítmények egyensúlyát fejlesztette, hogy száraz, nedves és havas útburkolaton egyaránt megbízható abroncsot kínáljon, optimális menetzaj és élettartam mellett. Az EuroAllSeason AS200 M+S és 3PMSF téli címkékkel rendelkezik. 2013 júliusától lesz kapható, 27 méretben.

Falken EuroAllSeason AS200 Falken EuroAllSeason AS200: négyévszakos gumiabroncs az európai piacra - A fénykép csak illusztráció © : Falken

Az EuroAllSeason AS200 abronccsal a Falken a négyévszakos abroncs piacát ostromolja, amely ugyan még kevéssé fejlett Európában, de a vásárlóerő csökkenésével felélénkülhet. A mérsékelt égöv különböző időjárási viszonyaira alkalmas négyévszakos abronccsal elkerülhető ugyanis két abroncskészlet vásárlása. Ez fontos érv a fogyasztó felé, aki költségeinek csökkentésére törekszik. A teljesítményeknek egyensúlyban kell lennie.


Az EuroAllSeason AS200 a Falken által gyártott első négyévszakos abroncs. A gyártó szerint „kifejezetten az európai piac összetett követelményire fejlesztették ki”. Megbízható viselkedést kínál minden száraz, nedves és havas útburkolaton, továbbá optimalizálja a menetzajt és az élettartamot.


Biztonság minden időben

vízencsúszás veszélyeinek korlátozására a négy hosszanti, széles és mély horony gyorsan elvezeti a felületi vizet az oldalsó hornyok segítségével. A nedves útburkolaton a kormányozhatóságot a magas szilika és sztirol tartalmú gumi összetétele biztosítja.

Az AS200 oldalgumija a M+S értékelést kapott az európai szabályozásnak megfelelően, továbbá hegy alapon hópelyhet (3PMSF), ami garancia a jó vonóerőre téli körülmények között.


Zajkomfort

A futógumi gumikeveréke és a mintázat fejlesztése lehetővé tette a menetzaj csökkentését (73 dB a címkézési szempontok szerint).


Élettartam

A ° futásteljesítmény növelésére az AS200 lassan oldódó öregedésgátló anyagot tartalmaz, amely óvja a futógumit a károsító tényezőktől (hőmérsékletingadozás, UV stb.) az abroncs teljes élettartama alatt.


Kapható

A ° Falken EuroAllSeason AS200 abroncs az szakosodott abroncs viszonteladóknál 2013 júliusától lesz kapható 27 féle, 14 - 17 collos méretben.