Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Firestone bemutatja új téli abroncsát: a Winterhawk 3-at

Firestone bemutatja új téli abroncsát: a Winterhawk 3-at

Új abroncsok Leközölve 2013.10.09. , írta J. József

A Firestone már készülődik a télre. A Winterhawk 2 átadja helyét az új Winterhawk 3-nak. Ahogy az várható volt, jobbak a bejelentett teljesítményei.

Firestone Winterhawk 3 Firestone bejelenti optimalizált teljesítményű új abroncsának érkezését a téli gumik piacára: Winterhawk 3 - A fénykép csak illusztráció © : Firestone

Most, amikor mindenki visszatér a nyaralásból és a hőmérő higanyszála egyre lejjebb süllyed, itt az ideje a télre és a hegyi felszerelésekre gondolni. A Firestone már kétségkívül megtalálta a lehető legjobb pillanatot egy téli gumi bemutatására, csupán néhány hónappal a nagy hideg megérkezése előtt.

Mostanáig az amerikai gyártó, a Bridgestone tulajdonosa számára a Winterhawk 2 Evo abroncs jelentette a második kategóriás lamellázott téli gumiabroncsot. Végül ezt váltja fel a Winterhawk 3, amely jobb hatékonyságot ígér minden fontos területen.

 

Firestone Winterhawk 3 mintázatA fénykép csak illusztráció © : Firestone

A futógumit teljesen újratervezték, megnövelték a blokkok számát. Ami a lamellák összetételét illeti, új technológiai alkalmazások segítségével jelentős eredményeket értek el a tiszta hatékonyság, ezen belül a vonóerőnél porhavon és tömörített havon. Ilyen körülmények között 9%-os javulásra számíthatunk. Jeges úton is jobb a tapadása.

A futógumi új mintázatának köszönhetően az abroncs az előző abroncshoz képest 10%-kal több víz és hólé elvezetésére képes. De a legnagyobb eredményt a kopás területén érte el a Winterhawk 3, a Firestone szerint 30%-kal nagyobb futásteljesítményt nyújt, mint a Winterhawk 2 Evo.

Könnyebb is 6%-kal, energiahatékonysága pedig 2%-kal javult. Ami a zajszintet illeti, várhatóan az is javult. A Winterhawk 3 már kapható 13 méretben. 2015-ig a termékcsalád sokkal nagyobb lesz, mert akkor már 51 különböző méretben áll majd rendelkezésre.