Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Firestone útjára indítja a Destination HP abroncsot kompakt SUV autókra

Firestone útjára indítja a Destination HP abroncsot kompakt SUV autókra

Új abroncsok Leközölve 2014.08.19. , írta L. Laszló

A Firestone a kompakt SUV-ok szegmensére helyezkedik ezzel az új abronccsal, amelynek futásteljesítményét magasztalják a Bridgestone csoport márkái.

A Firestone Destination HP kempingben A Firestone csodálatos abroncsot kínál a kompakt SUV-okra - A fénykép csak illusztráció © : Firestone

Rendkívül ígéretes szegmens

Firestone Destination HPA fénykép csak illusztráció © : Firestone
A személyautók világában egyes „hagyományos” szegmensek, például a családi szedánok vagy az egyterűek szegmense, erős hanyatlásnak indultak több mint egy évtizede. A piac átalakul, és az utóbbi években új kategóriák virágzásának lehetünk tanúi, amelyek vonzzák a gyártókat és nagyon sok vásárlót is. Az új divat a kompakt SUV. Olyan jármű, amely nagyon jó értékesítési árbevételt valósít meg, olyan autókkal, mint a Nissan Qashqai, a Volkswagen Tiguan vagy a Ford Kuga és alacsonyabb kategóriákban, mint a Nissan Juke, a Renault Captur vagy a Peugeot 2008. A Firestone új gumija, a Destination HP, pontosan ezeket az autókat célozta meg, és szeretne utánpótlásként rájuk kerülni.

 

Növekvő teljesítmények

Úgy tűnik, hogy a Firestone büszke erre az új gumira, amely szerinte kategóriájában a legnagyobb teljesítményt nyújtó abroncs. A Firestone különösen kiemeli az abroncs tartósságát, melynek élettartama „35%-kal hosszabb”. Ezt a hosszú élettartamot feltehetően nem a többi fontos paraméter rovására érték el, mert azt mondják, hogy a gumi az egyik legjobb a kategóriáján belül a kötelező gumiabroncs-címkézés tekintetében, a nedves útburkolaton való fékezésnél elért „B” osztályzattal. Az energiahatékonyság paramétert is hangsúlyozta a gyártó, melynek értékelése C - E, továbbra is az európai címkézések szerint.

A Firestone Destination HP tesztelése nedves útburkolatonA fénykép csak illusztráció © : Firestone

Az új  Destination HP tíz különböző méretben kapható, 16 és 17 colos átmérőjű felnikre. 

Olvassa el ezt is

>> Firestone Destination HP: árak
>> Firestone Destination HP: versenytársak
>> Firestone Destination HP: méretek