Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Goodyear Efficient Grip Performance: a címkéjén BA értéket kapott személyabroncs

Goodyear Efficient Grip Performance: a címkéjén BA értéket kapott személyabroncs

Új abroncsok Leközölve 2013.04.18. , írta J. József

A Goodyear Efficient Grip termékcsaládjának új gumiabroncsa kitűnő teljesítményeket mutat a címkéjén, A érték a nedves útburkolaton való tapadásra és B a gördülési ellenállásra, ami az üzemanyag-megtakarítás és a CO2-kibocsátás záloga. 39 méretben áll rendelkezésre, és egyaránt alkalmas kompakt, szedán és családi autókra.

Goodyear EfficientGrip Performance Goodyear EfficientGrip Performance abroncsok - A fénykép csak illusztráció © : Goodyear

A Goodyear elhatározta, hogy nagytakarítást rendez nyári termékei között. A márka ezentúl már csak az EfficientGrip termékcsaládot kínálja az összes járműtípusra, kis kompakt városi autótól a SUV-ig. Ez váltja fel a régebbi, például az  ExcellenceEagle NCT5 és Duragrip termékcsaládokat. A Goodyear ugyanezt tette a téli termékcsaládoknál, az  UltraGrip termékcsaládjával.

Miután 2012-ben megjelent az EfficientGrip SUV abronccsal, a Goodyear a genfi autószalon kínálta lehetőséget használta ki nagy teljesítményű személygépkocsikra szánt EfficientGrip Performanceés a kompakt városi autókra készült EfficientGrip Compact, abroncsának bemutatására. A Goodyear ezentúl ezzel a három modellel egy teljes nyári termékcsaládot kínál, amely lefedi a fő európai személyautó szegmenseket.

 

Az Efficient Grip Performance abroncsot bemutató Goodyear videó

 

Nyári abroncs kompakt, szedán és családi autókra

Az EfficientGrip Performance-ot a személygépkocsi piac legdinamikusabb szegmenseire szánták: kompakt  (BMW 1 sorozatAudi A3), személy (Citroën DS4BMW3-as sorozat) és családi (VW PassatAudi A4).

A Goodyear az összes teljesítményt javította, különösen azokat, amelyeket az abroncsok európai címkézése figyelembe vesz. Az EfficientGrip Performance A  értékelést kapott nedves útburkolaton való tapadásra  (A - B, mérettől függően) és B értéket a gördülési ellenállásra (B - C, mérettől függően). A gördülési zaj, a címkézés által értékelt harmadik szempont az egyik legalacsonyabb a piacon ebben a mérettartományban (67 - 70 dB, mérettől függően)

Az EfficientGrip Performance 39 méretben kapható.

 

Alacsony gördülési ellenállás és tapadás nedves útburkolaton

Goodyear EfficientGrip Performance abroncsA fénykép csak illusztráció © : Goodyear

 

Az EfficientGrip Performance  futógumija, a gumikeverék és a karkasz külön fejlesztésen esett át. Ennek eredménye az abroncsok címkézésénél elért  nagyon jó értékek, de főként a magas biztonsági szint és a kitűnő energiahatékonyság.

Az EfficientGrip Performance  öt nagyobb fejlesztésen esett át:

  • A WearControl technológia,  ami egyenletes  és homogén kopást biztosít  az abroncsnak. Lehetővé teszi a  stabil teljesítmények   és az  alacsony gördülési ellenállás megtartását az abroncs teljes élettartama alatt.
  • Egyedülálló gumikeverék, amelynek eredménye az  alacsony gördülési ellenállás  és következésképpen a  mérsékelt üzemanyag-fogyasztás, valamint a jobb tapadás nedves útburkolaton.
  • Melegedésgátló öv, amely mérsékli az abroncs teljes felületének melegedését.
  • Az ActiveBraking technológia, amely jellemzően 3D gumiblokkokból áll. Ezek érintkezési felülete növekszik a fékezési fázis során. Ezzel a technológiával javítható a talajlenyomat, illetve csökkenthető a féktávolság.
  • A vállakon blokkok és  keskeny vállhornyok találhatók, amelyek optimalizálják a gumiabroncs zajkibocsátási szintjét.