Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Goodyear EfficientGrip Compact: biztonságos és gazdaságos nyári abroncs városi autókra

Goodyear EfficientGrip Compact: biztonságos és gazdaságos nyári abroncs városi autókra

Új abroncsok Leközölve 2013.05.06. , írta J. József

A Performance és a SUV mellett a Compact kiegészíti a Goodyear EfficientGrip termékcsaládját. A városi illetve kompakt autókra szánt abroncs röviden fékez úgy nedves, mint száraz útburkolaton, hosszú élettartamánál és alacsony gördülési ellenállásánál fogva pedig költség-megtakarítást eredményez.

Goodyear EfficientGrip Compact A Goodyear EfficientGrip Compact nedves és száraz útburkolatra egyaránt alkalmas mintázattal rendelkezik - A fénykép csak illusztráció © : rezulteo

Goodyear EfficientGrip Compact abroncs elsősorban az európai piacon egyre népszerűbb kicsi, városi illetve kompakt autókat célozza. A Goodyear nyári személyabroncs termékcsaládját, az EfficientGripet egészíti ki. Az EfficientGrip SUV 2012-es indítását követően a gyártó a 2013-as genfi autószalon alkalmával mutatta be az EfficientGrip Performance-t, a kompakt, szedán és családi autókra szánt nagy teljesítményű nyári abroncsot. Az EfficientGrip Compact abronccsal a Goodyear ezentúl teljesen megújult nyári termékcsaláddal rendelkezik. Ez a címkéjén jó értékelést kapott abroncs a nedves útburkolaton nyújtott kitűnő teljesítményének köszönhetően ötvözi a biztonságot és a futásteljesítményt.

 

 

Tapadás nedves útburkolaton

Goodyear EfficientGrip Compact TapadásA fénykép csak illusztráció © : Goodyear
 Az abroncsok új címkézési rendszerében a tapadás nedves útburkolaton szempontra B értékelést kapott. A Goodyear Efficient Grip abroncs tovább csökkentette a fékutat nedves útburkolaton elődjéhez, a Duragrip-heképest. Ilyen teljesítményszint eléréséhez az abroncs új futómintázatot kapott, amelyen két széles horony, további nagy lamellák és a vízhártyát megtörő számos kapaszkodó él található.

 

Vízencsúszás Goodyear EfficientGrip CompactA fénykép csak illusztráció © : Goodyear

A jobban lekerekített profil formájának köszönhetően csökkent az abroncs előtt felgyülemlő víz, és ez mérsékelte az aquaplanning kockázatát. A széles vállblokkok fékezéskor növelik a talajjal való érintkezési felületet és nagyobb oldalmerevséget biztosítanak kanyarban.

 

 

 

Az abroncs élettartama

Élettartam Goodyear EfficientGrip CompactA fénykép csak illusztráció © : Goodyear

A Goodyear elődjéhez képest 5%-kal csökkentette az abroncs súlyát, az alkatrészek és a szerkezet optimalizálásának köszönhetően. Mivel az abroncs kevésbé melegszik, csökken a gördülési ellenállás, ez pedig üzemanyag-megtakarítást eredményez. Az alacsony gördülési ellenállás és a talajjal való egyenletesebb érintkezési felület következtében az abroncs lassabban és egyenletesebben kopik.

 

 

Kapható

A  Goodyear EfficientGrip Compact abroncs 26 méretben, 13, 14 és 15 collos, 145 70 R13 71T –től 195 65 R15 95T-ig kapható.

 

Olvassa el ezt is:

>> Goodyear EfficientGrip Compact : árak
>> Goodyear EfficientGrip Compact : versenytársak
>> Goodyear EfficientGrip Compact : méretek