Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Goodyear EfficientGrip SUV: környezetbarát abroncs országúti 4x4-es járművekre

Goodyear EfficientGrip SUV: környezetbarát abroncs országúti 4x4-es járművekre

Új abroncsok Leközölve 2012.06.21.

Három évvel a számos összehasonlító tesztet nyert EfficientGrip piacra bocsátása után a Goodyear bemutatja az EfficientGrip SUV-ot. Ahogyan neve is mutatja, ez az abroncs az országúti 4x4-es szegmenst célozza. Ezt az üzemanyag-takarékosságot, vezetési komfortot és biztonságot ötvözõ abroncsot nagy teljesítménnyel rendelkezõnek, ugyanakkor környezetbarátnak hirdetik.

Goodyear EfficientGrip SUV abroncs A fénykép csak illusztráció © : Goodyear

Hogyan csökkenthető az üzemanyag-fogyasztás és CO2-kibocsátás anélkül, hogy a SUV és 4x4-es járművektől elvárt teljesítmények ne csökkenjenek ? Ennek a kihívásnak akart a Goodyear megfelelni az új EfficientGrip SUV abronccsal. Ennek sikerre viteléhez a gyártók kifejlesztette a „Fuel Saving Technology”-t, amely új gyártási eljárásokat és innovatív anyagokat vesz igénybe. Ez a technológia így lehetővé tette az abroncs szerkezetének könnyítését, a gördülési ellenállás csökkentését és a gördüléshez szükséges energiamennyiség csökkentését.

A teljesítmények

A Goodyear a német TÜV SÜD Automotive auditáló és tanúsító szervezetet bízta meg a teljesítmény tesztek elvégzésével. Íme a fontosabb eredmények:

  • Üzemanyag-fogyasztás: a gördülési ellenállás 10%-kal csökkent  elõdjének gördülési ellenállásához képest.
  • Fékezés: Az Efficient Grip SUV nedves útburkolaton 6%-kal,  száraz útburkolaton pedig 5%-kal rövidebb fékutat igényel a piacvezetõ három versenytárs abroncs átlagához képest.
  • Komfort: a gördülési zaj javult a nagyobb vezetési kényelem érdekében.

A Goodyear EfficientGrip SUV versenytársai

MichelinLatitude Tour HP
PirelliScorpio STR
BridgestoneDueler H/T 684

 

Olvassa el ezt is: