Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Hankook bemutatja a Ventus V12 evo2-t, az új univerzális sportabroncsot

Hankook bemutatja a Ventus V12 evo2-t, az új univerzális sportabroncsot

Új abroncsok Leközölve 2013.11.05. , írta J. József

A sportos SUV-okra készült Ventus S1 evo2 SUV abroncson kívül a Hankook bemutatja az új Ventus V12 evo2-t is, amely ideális kompromisszumra törekszik a teljesítmény, a kényelem és az üzemanyag-fogyasztás szempontjából.

Hankook Ventus V12 evo2 Továbbfejlesztett teljesítményével az új Hankook Ventus V12 evo2 a sportos vezetésre készült - A fénykép csak illusztráció © : Hankook

Megnövelt dinamikus teljesítmények

Egy sportos abroncsnál a dinamikus teljesítmények természetesen prioritást élveznek, és ezen a téren a Ventus V12 evo2 megnövelt mutatókat ígér, néhány érdekes technikai újdonságnak köszönhetően. A nagy sűrűségű karkasz révén nagyobb merevség érhető el, ami jótékony hatással van a sportos vezetésre. A futógumi hornyainak mélyébe ágyazott lemezkék lehetővé teszik a hő eloszlatását és egyenletes teljesítményt tartanak az abroncs élettartama alatt.

 

Jobb teljesítmények nedves útburkolaton

A Hankook jobb eredményekről számol be a nedves útburkolaton történő vezetésnél is. Módosították a vízelvezető rendszereket, a futógumi közepétől a fő hornyokig. Nedves útburkolaton a biztonság tehát jobb lett, a vízencsúszás veszélye pedig csökkent. Ahogyan az új Ventus S1 evo2 SUV-on, a gumikeverék hozzájárul a fékút csökkenéséhez, száraz és nedves úton egyaránt.

Hankook Ventus V12 Evo2 futógumiA fénykép csak illusztráció © : Hankook

Kevesebb menetzaj

A Ventus V12 evo2 továbbá jobb zajprofillal rendelkezik az új, ötrétegű szerkezetének köszönhetően, amelyet a menetzaj csökkentésére terveztek. 3D-s blokkjai is hozzájárulnak a zajcsökkentéshez, de ezen felül jobb kapaszkodást is biztosítanak kanyarban.

 

Kisebb gördülési ellenállás

Az üzemanyag-fogyasztás csökkenése természetesen feltétlenül fontos paraméter az új abroncsoknál, és a Ventus V12 evo2 sem kivétel ez alól. Az egyedülálló polimersztirol vegyület segítségével csökkent a gördülési ellenállás, tehát az üzemanyag-fogyasztás.

Ventus V12 evo2 kapható lesz 2014 tavaszától kezdődően, 16 et és 19 colos átmérőkkel, 195 és 255-ös futógumikkal.