Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Hankook Dynapro HP2: nyári abroncs felsőkategóriás SUV-ra

Hankook Dynapro HP2: nyári abroncs felsőkategóriás SUV-ra

Új abroncsok Leközölve 2013.05.21. , írta J. József

A Hankook megjelent a Dynapro HP2-vel, a sportos és luxus SUV autókra szánt nyári közúti abronccsal. A kényelmet és biztonságot ötvöző abroncs nagy teljesítményt kínál gördülési ellenállás (üzemanyag-fogyasztás), akusztikai kényelem és nedvestapadás tekintetében is.

Hankook Dynapro HP2 Hankook Dynapro HP2: nagy teljesítményű nyári abroncs felsőkategóriás SUV-ra - A fénykép csak illusztráció © : Hankook

Az összkerékmeghajtású járművekre szánt Dynapro HP2 egy nagyteljesítményű nyári abroncs, melyet elsősorban közúti használatra terveztek. A sportos és luxus SUV járművek vezetőit célozza (Mercedes ML 350BMW X5 …). Ezzel az új abronccsal a Hankook biztonságos és kényelmes vezetést ígér. A koreai gyártó szerint a Dynapro HP2 kitűnő kormányozhatóságot és vezetési pontosságot, gördülési ellenállást és akusztikai kényelmet, valamint nedves útburkolaton is kiváló teljesítményt kínál.


Tapadás nedves útburkolaton

Hankook Dynapro HP2: 4 hosszanti csatornaA fénykép csak illusztráció © : Hankook

Különös figyelmet fordítottak a biztonságra. A tökéletesített futógumi kialakításának és a gumikeveréknek köszönhetően a nedvestapadás 8%-kal javult a Dynapro HP-hez képest. Ehhez az eredményhez a négy hosszanti horony és a külső blokkon lévő lamellák optimalizálása is hozzájárul, amelyek gyorsabban elvezetik a vizet és ezáltal csökkentik az aquaplanning kockázatát.

 

Stabilitás és vezetési pontosság

Hankook Dynapro HP2 - központi erezetA fénykép csak illusztráció © : Hankook

A szélesebb és jobb szerkezetet kapott futógumi azon kívül, hogy 4%-kal növelte száraz útburkolaton a fékhatást a Dynapro HP-hez képest, jobb kormányozhatóságot is biztosít, még nagy sebességnél is. Ezt az eredményt egy erős központi erezetnek köszönheti, amely mellett kétoldalt négy hosszanti horony kapott helyet, mindezek pedig kedvezően hatnak a vezetési pontosságra, egyenes úton és kanyarban egyaránt. Ezen túlmenően, a szélesebb talajlenyomattal és a nyomás jobb eloszlásával a Dynapro HP2 élettartama meghosszabbodott.

 

Gördülési ellenállás és akusztikai kényelem

A biztonság és a kormányozhatóság terén tanúsított teljesítményein kívül a Hankook Dynapro HP2 abroncs megfelel a SUV szegmens új követelményeinek is: figyelemre méltóan alacsony gördülési ellenállást és akusztikai kényelmet kínál. A menetzaj ugyanis 4%-kal csökkent a Dynapro HP-hez képest a lamellák és a váll blokkjainak közreműködése révén. Ami a gördülési ellenállás javulását illeti, ami az üzemanyag-fogyasztást befolyásolja, többek között az új, 100%-os szilika gumikeveréknek köszönhető.


Kapható

A  Hankook Dynapro HP2 abroncsot elsőszerelésre és utánpótlásra fejlesztették ki. Kapható a 40-50-es szériák fő méreteiben T, H és V sebességre. A legtöbb méret-mintázat XL jelölést kapott, ami a jelentős teherbírást jelzi.


Olvassa el ezt is:
>> Hankook Dynapro HP 2: a méretek
>> Hankook Dynapro HP 2: árak
>> Hankook Dynapro HP 2: versenytársak