Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Michelin Agilis+, környezetbarát abroncs haszonjárművekre

Michelin Agilis+, környezetbarát abroncs haszonjárművekre

Új abroncsok Leközölve 2012.08.24. , írta Cs

Nagyobb takarékosság, biztonság és robusztusság: ezt ígéri a Michelin új, haszonjárművekre szánt abroncsának bemutatásával. Az Agilis+ az Energy Saver+ kifejlesztésénél felhasznált technológiák szerint készült.

Michelin Agilis A fénykép csak illusztráció © : All Rights Reserved

Michelin kihasználta az Energy Saver+ piacra bocsátását,  hogy bemutassa az Agilis+ abroncsot, amely haszonjárművekre készül. A Michelin átfogó felmérést végzett 2007-ben a közlekedési szakemberek körében, hogy megismerje a gumiabroncsokkal kapcsolatos elvárásaikat. Ebből az derült ki, hogy a számukra legfontosabb tulajdonságok sorrendben a következők:

  1. Élettartam
  2. Robusztusság
  3. Fékezés
  4. Tapadás nedves útburkolaton
  5. Üzemanyag-takarékosság


Michelin Agilis + par rezulteo-opony

Ezeknek alapján dolgozta ki a Michelin a 100%-os szilícium-dioxidot tartalmazó haszonjármű abroncsot, amelynek tulajdonságai megfelelnek a Michelin Total Performance szempontjainak. Ez egy belső címke, amely garantálja, hogy az abroncsot a gazdaságosság,  biztonság és élettartam optimalizálásával dolgozták ki . 

Energiahatékonyság
A Michelin Agilis+ abroncs 270 liter üzemanyag megtakarítását teszi lehetővé, élettartama emelkedett az európai címkézés elfogadási küszöbértékénél álló (G osztály) abroncshoz képest (60 000 km).

Futásteljesítmény
A gyártó körülbelül 70 000 kilométeres  élettartamot említ az Agilis+ abronccsal kapcsolatban. Ez az adat azonban változó lehet a vezetési stílustól, a használt úthálózattól stb. függően.

Robusztusság
Az Agilis+
 megerősített oldalgumikkal rendelkezik, ezért jobban tűri a kátyúkat és járdaszegélyeket, továbbá 8 csúszásgátló rátét is található rajta.

Biztonság
Akárcsak a Michelin Energy Saver+ abroncs, az Agilis+ is újszerű gumikeverékből áll, valamint optimalizálták a futófelületet és az abroncsszerkezetet is. Mindezek a megoldások lehetővé teszik, hogy az Agilis+ 17 méterrel rövidebb távolság alatt fékezze le a járművet nedves útburkolaton, mint egy, az európai címkézés elfogadási küszöbértékénél álló (G osztály) abroncs.

Olvassa el ezt is
>> A Michelin Agilis+ versenytársai
>> A Michelin Agilis+ méretei