Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Michelin Latitude X-Ice North 2: szeges abroncs és északi mintázat 4x4-es és SUV járműhöz

Michelin Latitude X-Ice North 2: szeges abroncs és északi mintázat 4x4-es és SUV járműhöz

Új abroncsok Leközölve 2012.01.27.

Kevesebb szeg és nagyobb hatékonyság: ezt ígéri a Michelin ennél az extrém téli helyzetekre szánt abroncsnál. Mintázat, lamellák, szegezés: az abroncsgyártó havon és jégen még hatékonyabban futó, teljesen átalakított abroncsot kínál.

Michelin Latitude X-Ice North 2 A fénykép csak illusztráció © : rezulteo

A Michelin Latitude X-Ice North 2 északi szeges abroncsot Európa és Oroszország északi vidékein közlekedő 4x4-es és SUV járművekre szánták. Segítségével leküzdhetők az ottani különösen zord téli feltételek.

Ezekben a régiókban a legnagyobb nehézséget az jelenti, hogy télen az utak nagyon változók lehetnek, körzetenként és napszakonként. A reggeli hó az estivel nem azonos mértékű tapadást, a –20°C-os és –5°C-os jég pedig eltérő kapaszkodást igényel. A gyártó számára az jelenti tehát a nehézséget, hogy olyan abroncsot kell kínálnia, amely különböző útfelületekhez képes alkalmazkodni.

 Az ígéretes teljesítmények összefoglalása

Elődjéhez képest a Michelin Latitude X-Ice North 2 abroncs jobb fékezést nyújt jeges és havas útburkolaton, jobb hajtóerőt indulásnál, és kisebb hatást gyakorol a környezetre.

 

Michelin Latitude X-Ice North 2 szöges abroncsA fénykép csak illusztráció © :

 

Erősebb fékezés

A Michelin Latitude X-Ice North 2 féktávolsága átlagosan 6%-kal javult  jégen és hóban. Ez az eredmény az abroncs vállain és a futógumi közepén lévő szegek jobb eloszlásának köszönhető.

Jobb hajtóerő hóban való induláskor

Új geometriájának és a nagyobb lamellázottságának köszönhetően a Michelin Latitude X-Ice North 2 hajtóereje  havas útburkolaton induláskor 15%-kal, az oldalsó kapaszkodás pedig 10%-kal javult.

Kisebb környezeti hatás

A szegek számának 5%-os csökkentésével a Michelin Latitude X-Ice North 2 már a jövő környezetvédelmi előírásainak is megfelel, amelyeket Finnországban és Svédországban 2013-tól fognak alkalmazni.

Másrészt a Green X embléma jelzi, hogy üzemanyag-megtakarítást tesz lehetővé. Gördülési ellenállása így 8%-kal csökkent, többek között a gumikeverékben alkalmazott szilika miatt.

  Az északi rallyken szerzett tapasztalatokon alapuló technológiák

 A teljesítmények ilyen szintézise érdekében a Michelin Latitude X-Ice North 2 gumiabroncs számos területen újít: aktív futófelület, megerősített karkasz, nagyobb lamellasűrűség, aktív vállak, új szegezési rendszer…

  A Michelin Latitude X-Ice North 2 versenytársai

BridgestoneTuranza ER300 Ecopia
ContinentalContiPremiumContact 2
PirelliCinturato P7
DunlopSP Sport 01
GoodyearEfficient Grip