Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Michelin Primacy 3: a biztonság mindenek előtt

Michelin Primacy 3: a biztonság mindenek előtt

Új abroncsok Leközölve 2012.01.27.

Az új Primacy 3 abronccsal a Michelin új referenciát szeretne kínálni a felsőkategóriás abroncsok területén. Erősségei? Első helyen a biztonság áll, olyan teljesítményekkel, amelyek a gyártó szerint felülmúlják a versenytársakat. De erőssége a futásteljesítmény és az üzemanyag-felhasználás csökkenése is. Értékesítés 2012 februártól.


A Michelin Primacy HP utóda, a Michelin Primacy 3 az autógyártók egyik kedvenc gumiabroncsa és szintén a szedánok és országúti járművek szegmensét célozza.

A 2006-ban piacra bocsátott Michelin Primacy HP abroncs hamar az autógyártók kedvencévé vált a nagy teljesítményű abroncsok kategóriájában. Az abroncs mintegy 200 engedélyt kapott tőlük.

A Primacy 3 abroncs kapcsán a Michelin arról tájékoztat, hogy abroncsának teljesítményét még tovább növelte a biztonság terén, az adott körülményektől függetlenül: száraz vagy nedves úton, egyenesben vagy kanyarban egyaránt.

A kiegyensúlyozott teljesítményekre mindig hangsúlyt fektető gyártó arra is ügyelt, hogy a használat költsége a lehető leggazdaságosabb legyen. Ennek érdekében megnövelte a Primacy 3 futásteljesítményét és a vele felszerelt jármú üzemanyagfogyasztásának csökkentésében való részvételét. A Michelin így 70 literre becsüli az abroncsok élettartama alatt megvalósítható megtakarítást.

 Biztonság a „köbön”

A Tüv Süd Automotive és az Idiada, két független ellenőrző szervezet által elvégzett tesztek szerint a Michelin Primacy 3 abroncs az alábbi pontokban múlja felül versenytársait:

Fékezés száraz talajon. 100 km/h-ról a megálláshoz a Michelin Primacy 3 2,20 méteres, versenytársainál rövidebb fékutat tesz meg.

Fékezés nedves talajon. 80 km/h-ről a megálláshoz a Michelin Primacy 3 1,50 méteres, versenytársainál rövidebb fékutat tesz meg.

Kanyar nedves talajon. A 90 km/h sebességnél a Michelin Primacy 3 versenytársaihoz képest 3 km/h további tapadást kínál.

 A Michelin Primacy 3 versenytársai

BridgestoneTuranza ER300 Ecopia
ContinentalContiPremiumContact 2
PirelliCinturato P7
DunlopSP Sport 01
GoodyearEfficient Grip