Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Pirelli bemutatja a Carriert, a könnyű haszonjárműre való új abroncsot

Pirelli bemutatja a Carriert, a könnyű haszonjárműre való új abroncsot

Új abroncsok Leközölve 2014.04.28. , írta Csaba Pintér

A Pirelli bemutatja könnyű haszonjárművekre szánt új abroncsát. Elmondása szerint hatékonysága jelentősen megnőtt az előző termékhez képest.

Pirelli Carrier A Pirelli bemutatja könnyű haszonjárművekre szánt új abroncsát - A fénykép csak illusztráció © : Pirelli

Élettartama 30%-kal nőtt

A hagyományos és ultra-sportos országúti termékei után a Pirelli ezúttal a  könnyű haszonjárművek gumijaival foglalkozik. Az olasz abroncsgyártó ugyanis most mutatta be az új Carrier abroncsot, amelyet úgy terveztek, hogy az ilyen járműveket használók igényeinek a lehető legnagyobb hatékonyság mellett megfeleljen. A fejlesztési próbák alatt mindenféle terepen megtett mintegy hárommillió kilométernek, a legújabb generációs guminak és a márka legutóbbi gyártmányaiból extrapolált technológiának köszönhetően az új Carrier teljesítményei megnövekedtek minden téren. Jobb a fogyasztás szempontjából az alaposan tanulmányozott gördülési ellenállásnak köszönhetően, hatékonyabb és kényelmesebb nedves útburkolaton, és főként határozottan jobban teljesít az élettartam szempontjából: a Pirelli elmondása szerint az élettartama 30 %-kal több kilométer megtételét teszi lehetővé.

 

Nagyon jó helyezés a címkézésnél

A Pirelli természetesen javította az üzletekbe kerülő áruk címkézési értékeit, ezen belül a nedves útburkolaton való fékezési szempontot, A/B értékkel. Ezzel a legjobb szintre került ebben a kategóriában a konkurensekhez képest. A Carrier hamarosan kapható lesz a könnyű haszonjárművekre való abroncsok piacán, 14 - 17 colosig terjedő méretekben, kiegészítve a Carrier Camper ltozattal, 15 és 16 colos méretekben. A Pirelli célja egyszerűen az volt, hogy piacvezetővé váljon a könnyű haszonjárművekre szánt abroncsok utánpótlási piacán.