Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Pirelli PZero Nero GT: sportos abroncs, amely a gépkocsik széles skálájára alkalmas

Pirelli PZero Nero GT: sportos abroncs, amely a gépkocsik széles skálájára alkalmas

Új abroncsok Leközölve 2013.03.20. , írta J. József

Pirelli ultranagy teljesítményű abroncsának, a PZero Neronak új verziójával jelent meg. A GT jelzéssel ellátott abroncs még sportosabbnak akar tűnni, mint elődje. A kompakt Prémium autókat, szedánokat és sportkocsikat egyaránt célzó abroncs 60 méretben áll rendelkezésre. Ütőkártyája: megnövekedett élettartam anélkül, hogy engedményeket tett volna a teljesítmények tekintetében.

Pneu Pirelli PZero Nero GT Le pneu ultra haute performance Pirelli PZero GT - A fénykép csak illusztráció © : Pirelli

A gépkocsi világában a „GT” bővítményt gyakran használják a hosszú utazásokra szánt nagy teljesítményű járművek jelölésére. A PZero Nero termékcsalád új modelljének minősítésére használva Pirelli színt vall: a PZero Nero GT képes arra, hogy összeegyeztesse a nagyon nagy teljesítményt és a hosszú élettartamot.

Ehhez a gyártó többek között továbbfejlesztette a gumikeveréket és megnövelte az érintkezési felületet. Kitűnő úttartást  kínál, nagy vezetési komforttal. Ezen kívül a  PZero Nero GT tovább mutat a célján: 60 rendelkezésre álló méretével egyaránt meghódítja a kompakt Prémium autósokat, (Volkswagen Golf és Polo, Audi A3) és a szedánok szerelmeseit (Opel Insignia, Volvo S60, Mercedes Classe C, vagy Audi A6 és Mercedes Classe E).

Nagyon jó úttartás

A Pirelli mérnökei átdolgozták a futógumi alkatrészeit és mintázatát, hogy tovább javítsák az úttartást és a stabilitást. A száraz és nedves útburkolaton egyaránt mindig hatékony PZero Nero GT abroncs a biztonság zálogát jelenti a nagy teljesítményű járművek szerelmesei számára.

Hosszú élettartam és vezetési kényelem

A Pirelli szerint az új gumikeverék használata és az érintkezési felület megnövelése révén sikerült 20%-kal meghosszabbítani  a  PZero Nero GT abroncs élettartamát a PZero Nerohoz képest, ugyanakkor az abroncs sportos jellege érintetlen maradt. Másrészt javították a vezetési kényelmet és csökkent a gördülési zaj az abroncs teljes élettartama alatt. 

Kapható méretek

A PZero Nero GT 2013 februárjától kapható a világpiacon. A 17, 18 és 19 collos új mérettel a PZero vált a legteljesebb termékcsaláddá az ultranagy teljesítményű abroncsok piacán. 

Olvassa el ezt is:

>> PZero Nero GT: az árak   
>> PZero Nero GT: versenytársak
>> PZero Nero GT: méretek