Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Pirelli Winter Sottozero 3: minden útburkolaton otthon érzi magát a nagy teljesítményű téli abroncs

Pirelli Winter Sottozero 3: nagy teljesítményű téli abroncs

Új abroncsok Leközölve 2013.06.11. , írta J. József

A Pirelli megjelent Sottozero téli abroncsának harmadik generációjával. A közepes és nagy teljesítményű járművekre szánt Sottozero 3 abroncsot úgy tervezték, hogy maximális biztonságot nyújtson bármilyen téli útburkolaton (száraz, nedves, havas, jeges stb.). Figyelemre méltó teljesítménynövekedést kínál a Sottozero 2-höz képest. 2013 októberétől kerül forgalomba, több mint ötven, 16 - 21 collos méretben.

A Pirelli Sottozero Série 3 UHP téli abroncs sportos vezetéshez A Pirelli Winter Sottozero Série 3 nagy teljesítményű UHP téli abroncs sportos vezetéshez - A fénykép csak illusztráció © : Pirelli

A Pirelli úgy mutatja be a Winter Sottozero Serie 3 abroncsát, hogy ez egy felsőkategóriás, közepes és nagy hengerűrtartalmú járművekre szánt nagy teljesítményű (UHP) gumiabroncs. A Pirellivel partnerkapcsolatban álló nagy autógyártókkal (Alfa Romeo, Audi, BMW, Citroën stb.) közösen fejlesztették ki, azzal a céllal, hogy optimalizálják az autók sportos teljesítményeit.


Biztonság minden időben

Winter Sottozero 3 kapott egy új gumikeveréket, amely optimális futásteljesítményt biztosít széles hőmérséklettartományon belül. Ez az innováció a járművezetőnek jó tapadást garantál a teljes téli időszakban. Az egyirányú profilon középső sáv található, ahol kettős nyíl elrendezésben helyezkednek el a blokkok, a hóban kifejtett maximális vonóerő érdekében.

Egyéb innováció: a 3D technológiával készült megnövelt számú lamella száraz útburkolaton fokozza a jármű kormányozhatóságát, a fékezési hatékonyságot és a tapadást havas útburkolaton. A téli tapadás fokozására szélesebbé tették a talajjal való érintkezési felületet.


Jobb vízelvezetés a két hosszanti horonynak köszönhetőenA fénykép csak illusztráció © : Pirelli - rezulteo

Fejlesztették a nedves útburkolaton való viselkedését is. A két hosszanti horony szélesebb lett, hogy javítsa a vízelvezetést és javítsa a jármű úttartását esős időben. Ugyanebből a megfontolásból lekerekítették a vállat, hogy jobban kiszorítsa a vizet.

Végezetül a futógumi tökéletesítésének célja az  abroncs élettartamának növelése volt. A Pirelli mérnökei ezen belül módosították a talajlenyomatot, amely szélesebbé és egyenletesebbé vált.


Kapható

Winter Sottozero 3 abroncs 2013 októberétől kapható több mint 50 méretben, 16 és 21 coll között.