Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Toyo Proxes R888R: új referencia fél-slick gumi?

Toyo Proxes R888R: új referencia fél-slick gumi?

Új abroncsok Leközölve 2015.01.14. , írta L. Laszló

A Toyo R888 megkerülhetetlen abroncs a trackday világában. Most bemutatott utódjánál a legnagyobb különbséget az aszimmetrikus mintázatban jelölték meg. Az újonnan bemutatott R888R visszatér az alapokhoz és már kevésbé többfunkciós modellként egészíti ki a kínálatot. Az új jövevény bemutatása.

Toyo Proxes R888R aszimmetrikus mintázat A Toyo R88 után íme az asszimetrikus R888R - A fénykép csak illusztráció © : Toyo

A Toyo Proxes R888 a sportautók és a trackday kedvelőinek körében nagyon ismert abroncs. Az országúti használatra engedélyezett gumival olyan autósokat céloznak meg, akik extrém teljesítményeket várnak el az abroncstól száraz útburkolaton.

Megtalálhatjuk őket a tengerparti versenyeken és számos történelmi járművön is. Széles méretbeli lefedettsége (13 - tól 20 colosig) számos sportkocsira alkalmassá teszi. Logikus, hogy utódjának nagy teher van a vállain. Az R888R alapvetően a száraz úton való még nagyobb és extrémebb teljesítményre hivatott; ellenben nedves felületen rosszabb teljesítményt nyújt, mint az R888.

A Toyo Proxes R888R más felépítéssel rendelkezik. Az R888 ugyanis egyirányú abroncs volt, míg az R888R aszimmetrikus lett. Ez egy radikális változás, amelynek elméletben javítania kell az abroncs kormányozhatóságát .

Toyo Proxes R888 vs R888RA fénykép csak illusztráció © : Toyo

A legnagyobb változások azonban nem feltétlenül látványosak. A Toyo ugyanis bejelentette, hogy az R888R gumiján hosszú fejlesztést hajtottak végre, versenypályán hogy versenyképesebb, tehát gyorsabb... és ellenállóbb legyen. A Toyo által végzett tesztek szerint az R888R gyorsabb és állandóbb eredményt nyújt versenypályán, sőt ellenállóbb a túlmelegedés ellen.

A „feelingen” is változtattak, hogy jobb legyen a kormánykerék mögött az érzés és még jobb legyen a vezetési tapasztalat.

Az R888 továbbra is rendelkezésre áll a katalógusban, az R888R pedig 2015 folyamán lesz kereskedelmi forgalomba hozva 25, 13 és 19 col közötti méretben