Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Ultrac Vorti, a Vredestein új nagy teljesítményű gumiabroncsa

Ultrac Vorti, a Vredestein új nagy teljesítményű gumiabroncsa

Új abroncsok Leközölve 2012.08.03. , írta Cs

Vredestein ápolja az eredetiségét. A gyártó a nagy teljesítményeket és kifinomult eleganciát ötvöző abroncsokat kínál. Utolsó szülötte, az Ultrac Vorti is ehhez az irányzathoz tartozik Giugiaro nevével fémjelzett tervezésével és nevével, amely a felszálló helikopter által keltett légörvényt idézi.

Vredestein Ultrac Vorti A fénykép csak illusztráció © : Vredestein

Az Ultrac Vorti a Vredestein K+F munkacsoportjai, egyes gépkocsigyártó partnerek, nagy teljesítményre szakosodott gyártók (Carlsson, Arden…) és a Giugiaro Design közötti együttműködés gyümölcse.. 

Eredetileg eltérő első és hátsó méretekkel való használatra tervezték
Az Ultrac Vorti két változatban készül: egyiket az első futóműre, másikat a hátsó futóműre tervezték, ezáltal alkalmas az eltérő méretekkel rendelkező járművekre.

Vredestein Ultrac Vorti elöl és hátulA fénykép csak illusztráció © : Vredestein

Az abroncsok és a futógumi kissé eltérnek egymástól, hogy optimalizálják az egyes futóművek tulajdonságait. Az első abroncsok kedvezően hatnak a vízelvezetésre nedves útburkolaton, míg a hátsó abroncsok a tapadáshoz és a stabilitáshoz járulnak hozzá.

Továbbfejlesztett talajlenyomat
Az Ultrac Vorti 4 sugaras lenyomattal rendelkezik (lásd a lenti ábrát). Ez a megoldás javítja az abroncs talajlenyomatát. Kanyarokban az abroncs külső válla viseli a legnehezebb terhet, így az abroncs tökéletesen érintkezhet az útburkolattal.

Aszimmetrikus futófelület Vredestein Ultrac VortiA fénykép csak illusztráció © : Vredestein

Az aszimmetrikus mintázat a kerekek elfordulásakor növeli az abroncs külső vállának érintkezését a talajjal, ezáltal kedvező hatást gyakorol a tapadásra és a kormányozhatóságra.

 

Olvassa el ezt is
>> A Vredestein Ultrac Vorti versenytársai
>> A Vredestein Ultrac Vorti méretei