Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Ultragrip 8 Performance: a Goodyear nagy teljesítményű téli abroncsa

Ultragrip 8 Performance: a Goodyear nagy teljesítményű téli abroncsa

Új abroncsok Leközölve 2012.12.04.

A Goodyear bemutatja az Ultragrip 8 Performance nagy teljesítményű gumiabroncsot, amely a hideg és nedves évszakban való vezetésre alkalmas. Az újszerű technológiával készült abroncs jó úttartást, hajtóerőt és fékezést biztosít hóban és jégen egyaránt, továbbá jól ellenáll a vízencsúszás (aquaplaning) jelenséggel szemben.

Goodyear Ultragrip 8 Performance A fénykép csak illusztráció © : All Rights Reserved

Ugyanebben a témában

Az európai autósok az úttartás, fékezés és tapadás szempontjából nagy teljesítményű, valamint hóban nagyon jól kormányozható abroncsokat szeretnének: ez derült ki a Goodyear által a vevők elvárásairól készített tanulmányból. A vevők elvárásai alapján állította össze új nagy teljesítményű téli abroncsa, az Ultragrip 8 Performance specifikációját.

A készítésénél számos innovációt felhasznált Ultragrip 8 Performance figyelemreméltó fékezési és tapadási teljesítményt kínál nehéz körülmények között (hó, jég, eső) és száraz úton egyaránt. Különösen alkalmas sportautókra, mert nagy sebességnél megnövelt stabilitást biztosít.

Jelentős teljesítménybeli eredmények

A teljesítményét három konkurens piacvezető téli abronccsal összehasonlító tesztek során az Ultragrip 8 Performance megmutatta, hogy milyen előnyökkel rendelkezik a havon:

  • Fékezés: havas útburkolaton 6%-kal rövidebb;
  • Az úttartás havas útburkolaton 3%-kal javult;
  • Az aquaplaning jelenséggel szemben 2% -kal jobb az ellenállása;

A teszteket a TÜV SÜD auditáló és tanúsító szervezet végezte 2012 márciusában Ivalo-ban (Finnország) és Mirevalban (Franciaország). Vizsgált méretek: 225/45 R17 94 V abroncs Audi A3 1.8 TFSI Sportback-en.

A Goodyear Ultragrip 8 Performance abroncsot már több európai autómagazin is tesztelte. A havas utakon nyújtott kitűnő eredményeinek köszönhetően mindig dobogós helyet ért el.

Úttartás és fékezés a havon

Az Ultragrip 8 Performance szilícium-dioxidot tartalmazó gumikeverékkel készült, amely alacsony hőmérsékleten megőrzi az abroncs rugalmasságát, ugyanakkor széles hőmérséklet-tartományban biztosítja a merevséget.

Goodyear Ultragrip 8 PerformanceA fénykép csak illusztráció © : All Rights Reserved

A három lamellatípussal (standard, hibrid és 3 D lamellák) készült Goodyear Ultragrip 8 Performance úttartás nyújt a havas útburkolaton. A hibrid lamellák nagy sűrűsége garantálja a hatékonyságot az abroncs teljes élettartama alatt. A élek nagy száma pedig jó hajtóerőt biztosít a hóban.

Fűrészfog kialakítású központi bordájának köszönhetően az Ultragrip 8 Performance havas útfelületen rövid távolságon fékezi le a járművet. Ennek a bordának a változó szögei fokozzák a hajtóerőt a hóban. A vállak széles hornyai hatékonyan elvezetik az olvadt havat. Végezetül, a profil középső részének minta/árok aránya és a széles talajlenyomat kedvezően hatnak a jégen történő fékezésre és kormányozhatóságra.

Goodyear Ultragrip 8 PerformanceA fénykép csak illusztráció © : All Rights Reserved
Tapadás és úttartás nedves burkolaton

nedves útburkolaton az egyirányú mintázat és a hidrodinamikus hornyok elvezetik az abroncs két oldalára a vizet, ezáltal megelőzik a vízencsúszás kockázatát és tökéletes úttartást biztosítanak.

Kapható

Az UltraGrip8 Performance 38 méret-mintázatban kapható (195/65 R15 H -tól 255/50 R19 V XL-ig), 15 - 19 collos méretekben, H és V sebességindexszel.

Olvassa el ezt is:

>> Goodyear Ultragrip 8 Performance: árak
>> Goodyear Ultragrip 8 Performance: versenytársak
>> Goodyear Ultragrip 8 Performance: méretek