Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Uniroyal MS Plus 77, a nedves útburkolaton való vezetésre optimalizált abroncs

Uniroyal MS Plus 77, a nedves útburkolaton való vezetésre optimalizált abroncs

Új abroncsok Leközölve 2013.11.04. , írta L. Laszló

Az Uniroyalnál már készülődnek a hideg évszakra az új gumiabroncs bemutatásával, amely jó teljesítményeket ígér a szélsőséges körülményekre. Az MS Plus 77 nagyon sokféle méretben áll majd rendelkezésre.

 Uniroyal MS Plus 77 Az Uniroyal MS Plus 77 abroncs érdekes teljesítményeket ígér a téli utak szélsőséges viszonyaira. - A fénykép csak illusztráció © : Uniroyal

Kedveli a nedvességet

Az MS Plus 77 az MS Plus 66-ot váltja fel az Uniroyal téli abroncsai között. Azt ígérik, hogy jobb, mint az a termék, amelyiknek a helyébe lép, főleg a téli vezetésnél nagyon fontos szempontból. A nedves útburkolaton túlteljesítő új MS Plus 77 az ígéretek szerint például képes lesz másodpercenként mintegy 25 liter víz elvezetésére, 80 kilométer / óra sebességnél. Hogy némi elképzelésünk legyen, ez azt jelenti, hogy körülbelül hat másodperc alatt telne meg egy fürdőkád. Ezt a teljesítményt az abroncs új profiljának köszönheti, amit a vízelvezetésre optimalizáltak, a vízencsúszás elkerülése céljából. A vállakon egymással szemben elhelyezett nagy blokkoknak köszönhetően az abroncs jól kormányozható még rossz minőségű útburkolaton is. A vízencsúszás veszélyét öt százalékkal mérsékelték, a féktávolság pedig nedves útburkolaton két százalékkal csökkent.

 

Jobban teljesít havon és jégen is

A lamellák új tervezésével növelhető a vonóerő havon és jégen. Távtartókat helyeztek el az abroncson, hogy a lamellák biztosan nyitva legyenek, jobban behatoljanak a mikro-vízrétegbe a jégen, és az abroncs itt is megőrizze maximális hajtóerejét, ahogyan azt hóban is.

Az Uniroyal MS Plus 77 a hóbanA fénykép csak illusztráció © : Uniroyal

52 méretben kapható

Az új MS Plus 77 nagy célokra törekszik, mert az Uniroyal már 52 különböző méretet tervezett összesen, a 190 és 240 közötti kilométer per órás maximális sebességre engedélyezett gumikból. Ebből az 52 méretből 46 alkalmas a 15 - 18 colos felnikre, a fennmaradó hat pedig 16 és 18 colos SUV felnikre készül. Akár kisméretű, akár crossover típusú autókról van szó, ez az új abroncs a járművek nagyon széles körét lefedi.