Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Uniroyal RainSport 3: a próba

Uniroyal RainSport 3: a próba

Új abroncsok Leközölve 2014.05.12. , írta J. József

A RainSport 3 értékeléséhez az Uniroyal gyár meghívott minket a spanyolországi Valencia pályára RainSport 3 új abroncsának értékelésére. Ezzel az a célja, hogy bizonyítsa az új abroncs homogenitását.

Uniroyal RainSport 3 MiniCooper a pályán Az Uniroyal gyár meghívott minket a spanyolországi Valencia pályára RainSport 3 új abroncsának értékelésére - A fénykép csak illusztráció © : rezulteo

Egy Mini JCW Challenge kormánya mögött

Különböző műhelyeket ajánlottak nekünk. Az első egy karting pálya volt valódi versenyautók, Mini John Cooper Works Challenge kocsik kormánya mögött.

A nyomvonal különlegesen kanyargós, hajtűkanyarokkal és különböző, egymástól eltérő fordulási szöget igénylő kanyarokkal.

A járművek agresszív geometriája, a koptató burkolat és a felettébb technikai nyomvonal komoly próbának vetette alá az abroncsokat. A személyabroncs számára nagyon (túlságosan? ) nagy követelményeket állító körülmények között a RainSport 3 tisztességesen vizsgázott. Általában az abroncs pozitív feelinget kelt és biztonságosnak tűnik, még akkor is, ha nem a „trackdaysre” fejlesztették ki.

 

 

A pályán

Hogy elképzelésünk legyen az abroncs tulajdonságairól valós körülmények között, az Uniroyal azt ajánlotta, hogy a valenciai pályán egy kissé furcsa konfigurációban vezessünk. A pályát szakaszokra osztották, ahol száraz és nedves zónák váltották egymást. Ilyen körülmények között a RainSport 3 kitűnő. Az abroncs jól teljesít száraz útburkolaton, még akkor is, ha nem olyan pontos, mint egy ContiSportContact 5, és igényes szolgáltatásokat kínál. Az abroncs pontos és következetesen egyenletes minden járművön, amelyeket a teszt rendelkezésére bocsátottak (Golf 7 GTiSeat Leon TFSi 180 lóerős, Mercedes GLA stb...).

Uniroyal RainSport 3 próba a pályánA fénykép csak illusztráció © : rezulteo

A RainSport 3 gumitól sokat vártunk a nedves területeken, és nem is csalódtunk. Hatékonysága igen látványos. A víz jelentős magassága ellenére azt rezzenéstelenül elvezeti és a járműnek megnyugtató stabilitást biztosít. A kanyarokat pontosan veszi, még karikírozott vezetési stílus mellett is tökéletesen tartja magát az abroncs a szerepéhez, és kordában tartja az alul- és túlkormányzási jelenségeket.

 

Összefoglalva

Az Uniroyal szerint a RainSport 3 felülmúlja elődjét a nedves útburkolaton való fékezésnél, 8%-kal rövidebb fékúttal, de a jobb úttartással és a javult energeiahatékonysággal is. Ha nem is volt alkalmunk arra, hogy ezt a fejlődést értékeljük, arra módunk volt, hogy értékeljük a biztonságát és homogenitását ennek az abroncsnak, amely biztos értékként helyezkedik el a szegmensén belül.

 

 

<< Uniroyal RainSport 3: az esőabroncs visszatérése