Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Uniroyal RainSport 3: az esőabroncs visszatérése

Uniroyal RainSport 3: az esőabroncs visszatérése

Új abroncsok Leközölve 2014.05.12. , írta J. József

Új RainSport 3 abroncsának bemutatására az Uniroyal abroncsgyártó egy akváriumba invitált bennünket. A választást ennek az abroncsnak a technológiája indokolta, amelyet közvetlenül a cápa bőre ihletett.

A cápa ihlette Uniroyal RainSport 3 abroncs Uniroyal RainSport 3, a cápa ihlette technológiával készült abroncs - A fénykép csak illusztráció © : Uniroyal

Termékcsaládjának legextrémebb abroncsa piacra bocsátása alkalmával az Uniroyal abroncsgyár a spanyolországi Valence-ba, Európa egyik legmelegebb régiójába hívott meg bennünket. Ezért paradoxon a gyártó részéről, hogy az esőabroncs feltalálójának címére ő tart igényt. Az akváriumban, cápák között tartott sajtókonferencia során megindokolták a döntést. A nagyragadozók közelségének célja az volt, hogy azt összekapcsolják a termék kidolgozásánál alkalmazott technológiájával.

 

Agresszív mintázat 

Uniroyal RainSport 3 esőben A fénykép csak illusztráció © : Uniroyal
Az Uniroyal RainSport 3 abroncs optimális teljesítményét a nedves útburkolaton fejti ki. Aszimmetrikus futógumija tökéletesen tükrözi az abroncs célját: nagy vízmennyiség kitűnő elvezetése és az aquaplanninggal szembeni jó ellenállás. Kiegészítésül megemlítjük a vízelvezető lamellákat, amelyek keresztülhatolnak az abroncsszerkezeten és számos élt alkotnak.

A RainSport 3 abroncs azonban nem egydimenziós, és nem csak nedves útburkolatra alkalmas. Valódi dinamikus tulajdonságokra és sportos feelingre törekszik, amire a vállon elhelyezett gumiblokkok szolgálnak bizonyítékul. 

 

A Shark Skin Technology (SST) technológia

Uniroyal RainSport 3 és az SST technológiaA fénykép csak illusztráció © : Uniroyal
Amagát az esőabroncs feltalálójának valló Uniroyal történetében jelentős lépés a RainSport 3, amelynek vízelvezetési technológiáját közvetlenül a cápabőr ihlette. Az úszás világában már meglévő megoldást az ismert Speedo dresszek alkalmazták. Használatukat már nem engedélyezik versenyeken, mert túl nagy előnyhöz juttatták viselőjüket.

A Shark Skin Technology az abroncson a futógumi hornyaiban kidolgozott bevonatban jelenik meg. Ennek a technológiának az a célja, hogy elősegítse a víz mozgását és mérsékelje az áramlások egyenetlenségeit. Sőt, a 2014-es IF product design awardon is díjazták.

 

Kapható 

Uniroyal RainSport 3A fénykép csak illusztráció © : Uniroyal
Az Uniroyal RainSport 3 abroncs 106 különböző méretben kapható 14 - 21 coll között, 13 SUV méretben.

 

 

 Uniroyal RainSport 3: a próba >>