Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Ventus S1 evo2 K 117 : a Hankook nagy teljesítményű új gumiabroncsa

Ventus S1 evo2 K 117 : a Hankook nagy teljesítményű új gumiabroncsa

Új abroncsok Leközölve 2012.06.21.

Hankook tovább halad felfelé a ranglétrán: legújabb nagy teljesítményű gumiabroncsával fogják felszerelni az új BMW Série 3-at. Meg kell hagyni, van mivel érvelnie a sikerek mellett.

Hankook Ventus S1 evo2 abroncs Hankook Ventus S1 evo2 abroncs - A fénykép csak illusztráció © : © Hankook

 

A Hankook most jelentette be, hogy nagy teljesítményű új gumiabroncsa Ventus S1 evo² (Ventus S1 evo2 K 117) kerül elsőszerelésű abroncsként az új BMW Série 3 kocsikra (316d - 320d és 316i - 320i verziók), az autógyártó legkelendőbb modelljeire. A standard méret 205/60 R 16 W. Kitűnő kis reklám a koreai gyártónak, amelynek abroncsait már a BMW csoport két másik modelljére is felszerelték: a Minire és az új Série 1 autókra.

A Ventus S1 Evo K 107 utódja, a szaksajtó tesztelése során kitűnő értékeléseket kapott  Ventus S1 evo² is magáénak tudja a müncheni cég sztármodelljének „értékeit”: vezetési dinamika, komfort és üzemanyag-takarékosság, anélkül természetesen, hogy bármi is a biztonság rovására menne. Ezzel a modellel a Hankook a sportos temperamentumú kompakt és szedán szegmenst célozza meg.

Technológiai előnyeit a DTM bajnokság tapasztalataiból meríti, , amelynek hivatalos beszállítója. Beleértve a futófelület és a vállblokkok „lépcsős” mintázatának tervezését.

Ezzel az abronccsal a Hankook, a világ hetedik gyártója, bekerül a nagyok közé. A Ventus S1 evo² abroncsot európai K+F központjában fejlesztették ki, Langenhagenben, a németországi Hannover közelében, a BMW csoporttal szorosan együttműködve. Mintegy negyven mérnök és szakember dolgozik az európai autóiparnak szánt abroncsok kifejlesztésén. A Ventus S1 evo² gyártására a vállalat geumsani, dél-koreai fő telephelyén kerül sor.

A Hankook Ventus S1 evo² versenytársai:

MichelinPilot Sport 3
ContinentalContiSportContact 5
Goodyear

Eagle F1 Asymetric 2

Dunlop

Sport Maxx RT

BridgestonePotenza S001
NokianZ G2

 

Olvassa el ezt is:

Hankook Ventus S1 evo2 abroncsok BMW 3-as-onA fénykép csak illusztráció © : All Rights Reserved