Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Vredestein megújítja a téli és négyévszakos abroncsai termékcsaládját

Vredestein megújítja a téli és négyévszakos abroncsai termékcsaládját

Új abroncsok Leközölve 2014.07.22. , írta J. József

A Vredestein szakemberei olyan gumikkal újítják meg a téli és a négyévszakos abroncsok termékcsaládját, amelyektől magasabb teljesítményeket várhatunk.

A Vredestein Quatrac 5 autón A Vredestein márka két innovatív technológiájú abroncs megjelenéséről adott hírt: a Quatrac 5 (négyévszakos) és a Snowtrac 5 (téli) - A fénykép csak illusztráció © : Vredestein

Quatrac 5, egész évre

Vredestein Quatrac 5: az abroncsA fénykép csak illusztráció © : Vredestein
 

A Vredestein először a Quatrac 5-öt, a teljesen új négyévszakos típusú gumit mutatja be, amelyet olyan piacokon kínál, ahol ez az abroncskategória továbbra is nagyon elterjedt. Emlékeztetőül elmondjuk, hogy elegendő használati tartományt tesz lehetővé, amikor az időjárási körülmények az évszakoknak megfelelően változnak, elfogadható teljesítményekkel, amelyek meleg időben elmaradnak a nyári gumik, nagy hidegben a téli gumik teljesítménye mögött. Az aszimmetrikus hosszanti csatornának köszönhetően elődjénél jobb kormányozhatóságot, kanyarokban pedig nagyobb stabilitást ígérnek. Stabilitását a kanyarokban fokozza a 3D Grip Claws technológia is, amellyel egyébként nagyobb vonóerőt fejt ki havas és jeges úton. 

A 100%-ban szilícium-dioxidból álló és nagyobb fejlesztésen átesett gumi a Vredestein szerint megnövelt élettartammal is rendelkezik. Meg kell jegyezni, hogy az abroncs „3PMSF” szimbólummal van jelölve, ami azt jelenti, hogy „téli gumi” elnevezéssel hozható forgalomba olyan országokban, ahol ezeknek az abroncsoknak a használata kötelező az évszaktól függően. A Quatrac 5 tizenkét különböző méretben kapható, 185/65 R15 88H- és 225/45 R17 94 V XL között.

 

Snowtrac 5, teljesen téli gumi

Vredestein Snowtrac 5: az abroncsA fénykép csak illusztráció © : Vredestein

Ahogy neve is mutatja, a Snowtrac 5 új termék a kizárólag téli abroncsok kategóriájában, amelyet úgy terveztek, hogy a lehető legnagyobb teljesítményt kínálja, amikor a hőmérséklet 7 fok alá száll, bármilyen típusú úton. Technológiai szempontból egy különleges, nem párhuzamos hálózatban elhelyezett lamellatípusra támaszkodik, amely könnyebben meg tudja törni a gumira tapadó jég, víz és hóréteget. Ez a technológia jobb vonóerőt tesz lehetővé havas és jeges burkolaton, beleértve a kanyarokat is, ahol jobban tapad. 

Vredestein Snowtrac 5 a havonA fénykép csak illusztráció © : Vredestein

A futófelületet az un. lopakodó technológia jellemzi, amely lecsökkenti a menetzaj-szintet a "V" alakú bemetszéseinek köszönhetően. A Snowtrac 5 már 15 különböző méretben létezik a 185/65 R14 86T -től a 195/45 R16 84 H XL -ig.