Új gumimodellek: a gyártók újdonságai - Yokohama BluEarth-1: a környezetbarát sportabroncs

Yokohama BluEarth-1: a környezetbarát sportabroncs

Új abroncsok Leközölve 2012.04.03.

A Yokohama sportos abroncsairól ismert. A BluEarth-1 abroncsával a gyártó azt szándékozik megmutatni, hogy foglalkoztatja az ökológia is.

A genfi kiállításon bemutatott Yokohama BluEarth-1 abroncs a gyártó új, energiatakarékos abroncsa.

A 15,16 és 17 collos méretekben forgalmazott abroncsával (a legnagyobb eladott mennyiség) Yokohama azt bizonyítja, hogy szeretné megvetni a lábát a nagy gyártók által uralt területen.

 Kitűnő energiahatékonyság

 A BluEarth-1 minden paraméterét módosították a kiváló energiateljesítmény érdekében. A cél az ezekkel az abroncsokkal ellátott járművek karbon lábnyomának csökkentése volt, magas szintű biztonság mellett.

A levegő penetrációs koefficiensének javulása

A levegő ellenállása jelentős tényező az üzemanyagfogyasztás szempontjából. A BluEarth-1 abroncson ezért szélcsatornában dolgoztak, hogy korlátozzák a légellenállást. A végrehajtott módosítások az abroncsok oldalgumijára irányultak, de érintik a futófelületet is. A Yokohama a versenytársak abroncsaihoz képest 3,6%-kal alacsonyabb légellenállást jelentett be.

A súly szabályozása

A BluEarth-1 különlegesen könnyű szerkezettel rendelkezik. A cél a nem felfüggesztett tömeg csökkentése volt (kerekek, fékrendszer stb.), hogy az abroncs energiahatékonysága pozitív irányba módosuljon. A Yokohama  versenytársaihoz képest 17 %-os súlycsökkenésről számol be.

Alacsony gördülési ellenállás

A BluEarth-1 abroncsnál először alkalmaztak egy olyan egyedülálló gumikeveréket, amely üzemanyagtakarékosságot, nedves útburkolaton tapadást és hosszú élettartamot ígér.

 Optimálisabb tapadás nedves útburkolaton

A BluEarth-1 abroncsot úgy fejlesztették ki, hogy kiegyensúlyozott teljesítményeket kínáljon. Különös figyelmet szenteltek a nedves útburkolaton való tapadására a szilika alapú, a természetes kaucsukhoz narancsolaj hozzáadásával készített gumikeverékkel, ami többek között a szénhidrogén hozzáadását hivatott csökkenteni.

 A BluEarth-1 versenytársai

BridgestoneTuranza ER300 Ecopia
ContinentalContiPremiumContact 2
PirelliCinturato P7
DunlopSP Sport 01
GoodyearEfficient Grip